Mulți consideră că alcoolismul sau dependența de droguri sunt trivialități morale, nimic mai mult. Uneori, aceasta este o problemă uriașă, deoarece în acest caz posibilele consecințe grave rămân subestimate, ceea ce înseamnă că șansa apariției lor crește semnificativ. În practica medicală mondială, se obișnuiește să se considere dependența ca pe o boală, dovadă fiind chiar faptul introducerii datelor relevante în clasificatorul internațional al bolilor ICD-10. Mai mult, această boală este, de asemenea, fatală. Acest lucru este deja indicat de statistici, anual în lume peste 3 milioane de oameni mor doar din cauza alcoolului. Care este cauza morții unui număr atât de monstruos de persoane cu probleme de consum de alcool sau droguri? Iată 5 căi de a muri din cauza dependenței:

  1. Un accident. În căutarea euforiei, alcoolicii și dependenții de droguri ajung uneori într-o stare atât de deplorabilă încât nu sunt capabili să-și controleze în mod adecvat corpul. Oriunde ai locui, în cadrul orelor de știri din orașului tău, trebuie să fi întâlnit cazuri similare când cineva a căzut de la balconul unei clădiri cu mai multe etaje, cineva a fost lovit de un tren și cineva a fost lovit de o mașină sau a provocat un accident fatal. Adesea eroii acestor situații se aflau într-o stare de intoxicație cu droguri sau alcool.
  2. Supradozaj. După cum știți, toate substanțele care modifică conștiința sunt toxice. Fie că este vorba de alcool sau droguri, există întotdeauna o doză critică, de la care corpul uman va primi otrăvire severă și poate parveni moartea. Mai mult, în multe cazuri, este practic imposibil să oferiți primul ajutor datorită instantaneității (de exemplu, heroină) și a circumstanțelor mediului limitat.
  3. Sinuciderea. Dependența este uneori denumită „boală a simțurilor”. Este imposibil să se măsoare cu orice dispozitiv, dar cu toate acestea, experții sunt convinși că dependenții suferă de hipersensibilitate inițial, adică își experimentează excesiv sentimentele, inclusiv „durerea mentală”. Din faptul că un alcoolic sau dependent de droguri încearcă să rezolve o problemă pur și simplu folosind-o, durerea se intensifică, apare depresia și disperarea. În plus, dependentului îi este milă de el însuși, uneori i se pare că nimeni nu îl înțelege. Ca o consecință logică a tuturor acestor lucruri apare gândul sinuciderii, care uneori, din păcate, ajunge la realizare.
  4. Boli concomitente. Fiecare substanță are propriul său efect specific asupra corpului, prin urmare, în funcție de ce substanță este și de modul în care intră în organism, pot apărea diferite boli concomitente. De exemplu, cei care injectează medicamente sunt expuși riscului de a contracta infecții virale fatale (HIV, hepatită) sau de a muri de septicemie (otrăvire a sângelui). Cei care consumă alcool atacă ficatul, rinichii, inima, sistemul circulator și nervos și, prin urmare, pot muri de ciroză hepatică, accident vascular cerebral sau atac de cord. Si asa mai departe.
  5. Victima violenței. Alcoolul și drogurile schimbă oamenii. Dorința de a obține bani și substanțe îi face pe oameni să meargă la acțiuni disperate asociate cu o amenințare directă la adresa vieții. Și impactul acestor substanțe transformă uneori oamenii într-un monstru agresiv incontrolabil sau o pradă ușoară pentru lumea interlopă. Toate acestea sporesc șansele de a se retrage într-o lume diferită, devenind victima violenței, fie ca răspuns la agresiune, fie invers.

După cum putem vedea, căile decesului din cauza dependenței sunt prezentate din abundență. O singură întrebare rămâne deschisă. Pentru ce? În timpul acelor minuscule minute de plăcere de la început? Prețul pentru aceasta este disproporționat de mare. Dependența este o boală mortală. Nu ne putem permite să ne înșelăm la acest capitol, prin urmare, facem apel la lupta împotriva bolii și salvarea vieților umane, deoarece tratamentul alcoolismului și al dependenței de droguri este o chestiune de viață și de moarte.