Tratamentul dependenței jocurilor de noroc

TRATAMENTUL DEPENDENȚEI JOCURILOR DE NOROC ÎN CADRUL CLINICII «ADOMED» – CALEA SPRE O VIAȚĂ ÎMPLINITĂ

Dependența de jocurile de noroc – este o dependență dureroasă de jocuri de noroc sau jocuri la calculator. De-a lungul timpului, dependentul joacă din ce în ce mai mult, iar jocul devine valoarea sa principală de viață. Viața unei astfel de persoane se transformă în alternarea a două perioade – euforie și abstinență. În primul rând, jucătorul simte o creștere a tensiunii nervoase, pe care o poate descărca numai în joc și apoi apare abstinența – un fel de rupere, comparabilă cu cea narcotică. De-a lungul timpului, sentimentul de emoție slăbește, și pentru a supraviețui senzațiilor anterioare, dependentul prelungește “sesiunile” și mărește ratele de joc.

DEPENDENȚA DE JOCURI: TRATAMENTUL ESTE NECESAR ÎN ORICE ETAPĂ

Există trei etape de dezvoltare a ludomaniei.

  1. Compensare (de la 6 luni la 2 ani). La început, o persoană nu joacă adesea, dar jocul este precedat de gânduri pasionale despre câștig și emoție, iar nevoia de ea crește. Un dependent se uită în viitor,” anticipează ” câștigul, crește ratele (sau cumpără noi accesorii pentru a crește șansele de a câștiga un joc pe calculator). O persoană este gata să investească mai mulți bani în joc și începe să mintă pe cei dragi și pe colegii de muncă. Interesul în viața reală scade treptat. Deja în această etapă, o persoană are nevoie de tratament împotriva dependenței de jocuri.
  2. Subcompensarea 2,5 – 6 ani. O persoană împrumută sume mari și continuă să joace, în ciuda numărului de pierderi și câștiguri. El poate petrece o zi la calculator sau la slot machines, nu este critic față de pierderi și se simte Atotputernic, câștigând. Cu o dependență de calculator, o persoană se scufundă complet în lumea virtuală, pierzând practic legătura cu viața reală. Ludoman înșeală din ce în ce mai mult pe cei dragi, încearcă fierbinte să “recupereze”, devine închis și agresiv, se simte obosit. Salvarea de la starea de spirit proastă și gândurile sumbre, el vede doar în joc. Dependentul se gândește la sinucidere și, din când în când, “aruncă cu fermitate jocul”. Se formează sindromul “abstinență”. De obicei, relațiile de familie sunt deja distruse în această etapă. Tratamentul dependenței de joc în cea de – a doua etapă a dezvoltării sale este calea de a păstra personalitatea, munca și familia.
  3. Decompensarea 6-15 ani. De obicei, în acest stadiu, Jucatorul are deja datorii uriașe. El ridică pariurile “la cer” și este gata să” aducă ” bani la joc cu orice preț. Dependentul încalcă legea, începe să ia droguri și alcool. Ea devine agresivă, nepoliticoasă emoțional, degradează moral și simte în mod constant panică, remușcare, vinovăție. O astfel de persoană își pierde familia și locul de muncă, se închide în sine și nu mai vede o cale de ieșire din situație. Consecințele ludomaniei pot fi depresia severă, psihoza și mania. În această etapă, fără tratament profesional împotriva jocului, este posibil un rezultat letal.

Ruda dumneavoastrăta nu dorește să fie tratată?

Noi vă vom ajuta! Psihologii experimentați vor convinge cu atenție și tact persoana dumneavoastră apropiată să accepte ajutorul unui specialist și să devină sănătos.

97% de pacienți primesc ajutor!

JOCURI DE NOROC: TRATAMENT ÎN FUNCȚIE DE CAUZĂ

Psihologii și psihoterapeuții sunt convinși că persoanele care se află în zona de risc au trăsături de personalitate similare. La elaborarea unui plan de tratament, medicii iau în considerare prezența caracteristicilor personale dependente care încurajează jocul.

  1. Maximalism, aventură. Adesea, jucătorii devin oameni care au nevoie de recunoaștere și caută emoții. În zona de risc se află personalități predispuse să-și schimbe responsabilitatea pentru problemele lor față de ceilalți.
  2. Impulsivitate. Persoanele cu psihotip impulsiv au nevoie de emoții. Dacă, din cauza lipsei de “emoții”, ați dezvoltat o ludomanie, tratamentul va include corectarea intereselor. Psihologul va ajuta să învețe să satisfacă nevoia de “adrenalină” fără a afecta sănătatea și viața.
  3. Singurătate și lipsă de interese. Oamenii încep să se joace din cauza dorinței subconștiente pentru o nouă doză de endorfină.
  4. Predispoziția la dependență are personalități imature din punct de vedere psihologic, adolescenți, copii, precum și persoane ale căror rude sunt dependente de droguri sau alcool. Tratamentul ludomaniei include psihocorecția și ajutorul în creșterea psihologică.

Problemele psihologice sunt un factor important în dezvoltarea dependenței, dar o cauză importantă a ludomaniei este adesea lipsa unui venit stabil și a dificultăților financiare. Dacă tu sau cei dragi dezvoltă o dependență de slot machines (aparate de joc de noroc), tratamentul trebuie să înceapă cât mai curând posibil! Persoana care are nevoie de bani pare că jocul va ajuta la rezolvarea problemelor, iar primele câteva câștiguri contribuie la afirmarea acestui gând.

TRATAMENTUL ANONIM AL JOCURILOR DE NOROC ÎN CADRUL CENTRULUI DE REABILITARE «ADOMED»

Centrul de reabilitare pentru jucătorii “Adomed” este o unitate structurală a Asociației Antinarcotice internaționale. În centrul nostru, pacientul primește asistență complexă. În primul rând, o persoană este consultată de terapeuți, psihologi și psihoterapeuți. Ele determină stadiul procesului patologic și apoi dezvoltă un regim individual de tratament care include reflexoterapia, psihoterapia și psihocorecția. Specialiștii lucrează pentru a identifica cauzele dependenței și pentru a ridica cele mai bune metode pentru a le elimina rapid.

Tratamentul anonim al jocurilor de noroc de la Chișinău la “Ladomed” este calea spre o viață plină fără “ruperea”jocului. În timpul reabilitării, o persoană dependentă este înconjurată de specialiști și de alți pacienți care doresc, de asemenea, să se elibereze de problema lor. El participă la sesiuni colective de psihoterapie și cursuri în grupuri – aceste tehnici oferă cele mai bune rezultate. O persoană scapă de sentimentul de singurătate, își dă seama că și alți oameni se luptă cu o problemă similară și scapă de complexul ” fără speranță dispoziții.” Treptat, el învață să se controleze, să depășească “ruperea” psihologică și se întoarce la o viață plină. Agregarea acestor metode oferă psihologice “codare de joc”. Ulterior, specialiștii Centrului îi ajută pe fostul client să treacă prin resocializare și să-și recâștige abilitățile sociale pierdute.

Jocuri de noroc. Dependență. Tratament … Libertate! Adresați-vă astăzi și vă vom ajuta să scăpați nu numai de dependență, ci și de predispoziția la aceasta!

SPECIALIȘTII NOȘTRI

ZAICA VEACESLAV АLEXANDRU

Narcolog profesionist, medic superior
categoria de calificare în specialitate
Narcologie. 16 ani de experiență, 6 dintre ei în
terapie intensivă narcologică

Detalii…

GALEMBA VALERII DUMITRU

Doctor-narcolog de categorie Superioară

1996-2021 Director, medic șef la Centrul Medical „Salvarea Națiunilor” SRL

Detalii...

VARBAN IRINA TUDOR

PhD Doctor în educație

Psiholog – psihoterapeut

Specialist în hipnoză Ericksoniană

Profesor, Președinte al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din Moldova.

Detalii...

MERZLEACOVA ALEXANDRA VLADISLAV

Psiholog-consultant.

Psiholog cu experiență.

Autor și instructor de training-uri de Creștere personală.

Membru al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din Moldova.

Cercetător științific al Institutului de Cercetare de Fiziologie și Sanocreatologie.

Detalii…

Doriți să știți costul tratamentului?

Sunați specialistul nostru

Confidențialitatea consultării este garantată!