REABILITAREA DEPENDENȚILOR DE DROGURI ÎN STAȚIONAR

Centrul de reabilitare pentru dependenții de droguri «ADOMED»

Tratamentul dependenței de droguri poate fi eficient numai cu condiția ca acesta să includă atât aspecte fiziologice, psihologice, spirituale și sociale. Tratamentul poate fi considerat complet, iar recuperarea este completă, cu condiția ca dependentul de droguri să revină la normal, în ciuda amenințării constante din partea societății și a riscului de întrerupere. Prin urmare, perioada de reabilitare are o importanță imensă pentru tratamentul complet al dependenței de droguri. La sfârșitul cursului tratamentului dependenței de droguri, perioada de reabilitare joacă un rol important și, cu nerespectarea recidivei și rupturilor, este pur și simplu inevitabilă. Clinica narcologică Ladomed oferă asistență profesională și oferă clienților săi programe eficiente de reabilitare a dependenților de droguri, garantând o fixare de 100% a rezultatului pozitiv al tratamentului.

ETAPELE PERIOADEI DE REABILITARE

Scopul principal al programului de reabilitare este de a scăpa pacientul de dependența de droguri existentă și de a-și restabili personalitatea. Numai atunci el poate începe să trăiască o viață normală. Pentru a realiza acest lucru, reabilitarea se desfășoară în două etape.

Prima etapă- așa-numita detoxifiere, implică tratament medicamentos. Cu toate acestea, medicamentele sunt utilizate numai pentru a elimina consecințele bolii, adică nevroze, depresie și apatie.

A doua etapă de reabilitare este munca comună a psihologilor clinicii, asistenților sociali, precum și a consultanților din rândul foștilor dependenți de droguri, a căror tratament a avut succes. În această etapă, Clientul oferă sprijin psihologic în grupurile speciale ale clinicii și asistență pentru ocuparea forței de muncă în societate. Toate acestea permit unei persoane să creadă în propria lor putere, să simtă sprijinul altora, să înțeleagă că orice problemă are o soluție.

Ruda dumneavoastrăta nu dorește să fie tratată?

Noi vă vom ajuta! Psihologii experimentați vor convinge cu atenție și tact persoana dumneavoastră apropiată să accepte ajutorul unui specialist și să devină sănătos.

97% de pacienți primesc ajutor!

MoldovaPROGRAME SPECIALE DE REABILITARE

Programele de reabilitare a dependenților de droguri din cadrul clinicii ADOMED sunt un set de măsuri menite să readucă rezidentul clinicii la o viață normală. Cu experiență, medicii clinicii au selectat cele mai eficiente programe din cele mai cunoscute metode de reabilitare a dependenților de droguri din lume. În prezent, ele sunt utilizate pe scară largă în practică și sunt foarte eficiente.

12 PAȘI

Tehnica americană, creată cu aproape o sută de ani în urmă, a câștigat o popularitate largă în toate țările dezvoltate ale lumii. În Moldova, programul a fost practicat cu succes de mai mult de două decenii. În esența sa, este un fel de ideologie, care a devenit fundamentul multor altor programe de reabilitare a dependenților de droguri. 12 pași este o cale consecventă care începe cu înțelegerea de sine a dependentului incapabil de a lupta împotriva dependenței pe cont propriu și care se încheie cu un acord de asistență calificată. Potrivit programelor de reabilitare care au luat ca bază această ideologie, zeci de milioane de oameni din multe țări dezvoltate din lume se luptă cu dependența de droguri.

COMUNITĂȚILE TERAPEUTICE

Perioada de reabilitare este mult mai eficientă atunci când dependenții de droguri sunt plasați într-o comunitate terapeutică specializată, în care toți rezidenții clinicii cu un diagnostic general de dependență de droguri sub supravegherea medicilor sunt pregătiți pentru o viață normală fără dependență chimică. Aflarea într-un grup organizat contribuie la lansarea activă a procesului de adaptare adaptivă, datorită ordinii sale bine gândite și unirii aspectelor morale și morale unificate dependente de droguri. În această comunitate există norme speciale care nu acceptă medicamente narcotice. Aici clienții clinicii vor putea să-și amintească și să îmbunătățească abilitățile anterioare, să obțină sprijin în rezolvarea dificultăților emergente într-o nouă etapă a vieții.

TEHNICA MINNESOTA

Acest program a fost bazat pe principiile reimaginate și completate ale modelului de reabilitare a celor Doisprezece Pași în anii 1940-1950. Caracteristica sa distinctivă este participarea directă a rudelor apropiate la tratamentul dependentului de droguri în tandem cu profesioniștii psihologi în domeniul dependenței chimice. Această tehnică de reabilitare se bazează pe afirmația că dependența chimică este o afecțiune care nu poate fi vindecată și are proprietatea transformării în remisii și recăderi, precum și probabilitatea înlocuirii unei substanțe narcotice cu alta.

ÎNSOȚIREA DUPĂ PERIOADA DE REABILITARE

Dacă vorbim despre această direcție în contextul specific al Moldovei, atunci aici se dezvoltă foarte slab. Programul de reabilitare în acest caz este un ajutor și sprijin cuprinzător în revenirea rapidă la viața normală a rezidenților clinicii din partea statului și a societății. Aceasta este, de ajutor în găsirea de locuri de muncă și ocuparea forței de muncă ulterioare, posibilitatea de a face afaceri interesante sau hobby-uri. Adesea, o astfel de asistență în Moldova este oferită de fonduri și biserici non-guvernamentale special create. Un sprijin imens poate oferi, de asemenea, un mediu apropiat dependent de droguri.

LUCRUL CU RUDELE

În majoritatea cazurilor, membrii familiei dependentului de droguri devin involuntar co-dependenți. La început, acest lucru se manifestă prin negarea absolută a problemei existente. Cei mai apropiați rude până la ultimul nu doresc să recunoască faptul că propria lor persoană are dependență de droguri. Următoarea etapă este dorința de a rezolva problema, “fără a scoate un sat din sat”. Pentru cei dependenți, există tot felul de opțiuni de încurajare, dacă refuză să ia medicamente interzise sau pedepse în cazul în care a cedat încă. Când acest lucru nu mai funcționează, încep înțelegerile, scandalurile, amenințările, interdicțiile și alte încercări de combatere a dependenței. Cu toate acestea, toate acestea, în loc de beneficiul așteptat, Se varsă în consecințe psihologice negative și severe atât pentru toți membrii familiei, cât și pentru cei mai dependenți. Metoda de reabilitare, atunci când este identificată ca fiind dependentă de client, include munca obligatorie a psihologilor cu rudele.

REABILITARE AMBULATORIE

Efectuarea perioadei de reabilitare în condiții de ambulatoriu are sens doar în a doua etapă, când fostul dependent de droguri are nevoie de o vizită regulată a comunităților de asistență psihologică pentru a reveni la viața reală, precum și pentru a contribui la ocuparea forței de muncă. În prima etapă a reabilitării, dependentul de droguri are nevoie doar de un tratament spitalicesc, pentru a exclude complet probabilitatea unei căderi și recăderi atunci când se întoarce în mediul obișnuit fără instalații noi fixate. Programele de reabilitare a dependenților de droguri din Clinica Almed sugerează o muncă precisă, minuțioasă, lungă și consecventă nu numai cu clientul însuși, ci și cu cei dragi și rudele sale. Lucrarea se desfășoară în mod individual și în grupuri. Pentru a aplica, trebuie să utilizați formularul de feedback sau să sunați la numărul de telefon.

SPECIALIȘTII NOȘTRI

ZAICA VEACESLAV АLEXANDRU

Narcolog profesionist, medic superior
categoria de calificare în specialitate
Narcologie. 16 ani de experiență, 6 dintre ei în
terapie intensivă narcologică

Detalii…

GALEMBA VALERII DUMITRU

Doctor-narcolog de categorie Superioară

1996-2021 Director, medic șef la Centrul Medical „Salvarea Națiunilor” SRL

Detalii...

VARBAN IRINA TUDOR

PhD Doctor în educație

Psiholog – psihoterapeut

Specialist în hipnoză Ericksoniană

Profesor, Președinte al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din Moldova.

Detalii...

MERZLEACOVA ALEXANDRA VLADISLAV

Psiholog-consultant.

Psiholog cu experiență.

Autor și instructor de training-uri de Creștere personală.

Membru al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din Moldova.

Cercetător științific al Institutului de Cercetare de Fiziologie și Sanocreatologie.

Detalii…

Doriți să știți costul tratamentului?

Sunați specialistul nostru

Confidențialitatea consultării este garantată!