Detoxifierea dependenților de droguri

Una dintre cele mai dăunătoare consecințe ale consumului de droguri este intoxicația severă a organismului, care afectează toate organele și sistemele interne, compromițând sănătatea generală a pacientului. Detoxifierea dependenților de droguri – o etapă obligatorie, de la care începe un drum lung spre remiterea și reabilitarea efectivă pe tot parcursul vieții.

Specialiștii centrului Adomed au o pregătire medicală de specialitate, de aceea vor efectua o detoxifiere profesională a corpului atât în cadrul spitalului, cât și la domiciliul pacientului. O gamă completă de echipamente necesare elimină simptomele de sevraj (rupere) în orice condiții. În același timp, narcologii trebuie să țină cont de vârsta, starea actuală, bolile cronice, durata de utilizare a drogurilor și alți factori care pot afecta eficacitatea procedurii. Dezintoxicarea dependenților de droguri în Chișinău are loc conform unui program individual, ținând cont de toți factorii descriși mai sus. Echipa de serviciu lucrează non-stop și este întotdeauna gata să se deplaseze la domiciliu.

Ruda dumneavoastrăta nu dorește să fie tratată?

Noi vă vom ajuta! Psihologii experimentați vor convinge cu atenție și tact persoana dumneavoastră apropiată să accepte ajutorul unui specialist și să devină sănătos.

97% de pacienți primesc ajutor!

Pentru ce este necesară detoxifierea?

Consumul de droguri perturbă starea cognitivă, psihologică și emoțională a unei persoane. Substanțele chimice și medicamentele conduc la un sentiment de euforie, confuzie de gândire, iritabilitate, halucinații, febră, tulburări ale ritmului cardiac etc. Cu toate acestea, reacțiile din partea diferitelor organe și sisteme sunt chiar mai periculoase. Astfel, intoxicația cu droguri poate duce la atac de cord și accident vascular cerebral, insuficiență renală, comă și stare convulsivă.
Gradul de complexitate a intoxicației crește odată cu creșterea cantității de substanțe chimice pe care o utilizează o persoană. Uneori, supradozajul poate duce chiar la deces. Prin urmare, detoxifierea organismului de droguri este una dintre cele mai importante sarcini cu care începe tratamentul dependenței.

Indicații principale pentru detoxifierea dependenților

Specialiștii clinicii Adomed efectuează detoxifierea numai cu condiția consimțământului oficial al pacientului. Principalele indicații pentru o serie de măsuri pentru curățarea corpului sunt:

 • starea de încetare (de rupere) a folosirii drogurilor
 • încetarea folosirii drogurilor, complicată de bolile cronice
 • sindromul de abstinență, care s-a manifestat pe fondul refuzului de a consuma droguri
 • stare critică de sănătate după administrarea prelungită de droguri

Pentru a salva viața unei persoane, trebuie să faceți apel către o echipă de specialiști de la Adomed imediat ce ați observat simptome alarmante de înrăutățire a sănătății, iar ruda dvs. a dat acordul cu procedura. Terapia de detoxifiere este însoțită de consultări ulterioare privind tratamentul și reabilitarea.

Când nu se efectuează detoxifierea dependenților de droguri

Detoxifierea dependenților de droguri nu poate fi efectuată în toate cazurile. În cazul în care pacientul nu este de acord cu procedura, organizează isterii, se zbate în convulsii, trebuie să se efectueze o conversație preventivă și într-o formă accesibilă pentru a explica ce amenință utilizarea în continuare a drogurilor și refuzul tratamentului.

În plus, este posibil să se efectueze un complex de detoxifiere în unele cazuri numai în cazul internării în spital. Indicațiile pentru acest tratament sunt:

 • stare bolnăvicoasă severă datorită consumului prelungit de droguri;
 • leziuni somatice care pot provoca complicații și consecințe imprevizibile ca urmare a terapiei;
 • boli cronice cu leziuni ale organelor interne
 • delir alcoolic.

În toate aceste cazuri, este imposibil să se efectueze detoxifierea dependenților la domiciliu. Într-o astfel de situație, cea mai bună soluție va fi tratamentul anonim și complet confidențial în cadrul clinicii Adomed. Vă garantăm că starea dumneavoastră și faptul tratamentului nu vor fi transmise către persoane terțe, iar după reabilitare veți putea reveni la o viață normală.

Detoxifierea în cadrul Clinicii Adomed din Chișinău: beneficii

Detoxifierea organismului de droguri este efectuată sub supravegherea completă a unui medic cu o pregătire medicală de profil și o vastă experiență. În plus, oferim:

 • confidențialitate deplină;
 • ședere în condiții confortabile cu deservire în mod european;
 • echipamente moderne și tehnici avansate de detoxifiere cu servicii moderne;
 • asistență non-stop și asistență medicală la domiciliu (echipa de serviciu este întotdeauna gata să se deplaseze la orice adresă din Chișinău).

Apelați la profesioniști – acesta este primul pas către o eliberare completă de droguri! Vă vom ajuta să vă întoarceți în societate și să redobândiți sensul vieții.

SPECIALIȘTII NOȘTRI

ZAICA VEACESLAV АLEXANDRU

Narcolog profesionist, medic superior
categoria de calificare în specialitate
Narcologie. 16 ani de experiență, 6 dintre ei în
terapie intensivă narcologică

Detalii…

GALEMBA VALERII DUMITRU

Doctor-narcolog de categorie Superioară

1996-2021 Director, medic șef la Centrul Medical „Salvarea Națiunilor” SRL

Detalii...

VARBAN IRINA TUDOR

PhD Doctor în educație

Psiholog – psihoterapeut

Specialist în hipnoză Ericksoniană

Profesor, Președinte al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din Moldova.

Detalii...

MERZLEACOVA ALEXANDRA VLADISLAV

Psiholog-consultant.

Psiholog cu experiență.

Autor și instructor de training-uri de Creștere personală.

Membru al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din Moldova.

Cercetător științific al Institutului de Cercetare de Fiziologie și Sanocreatologie.

Detalii…

Doriți să știți costul tratamentului?

Sunați specialistul nostru

Confidențialitatea consultării este garantată!