TRATAMENTUL DEPENDENȚEI
DE METADONĂ

TRATAMENTUL DEPENDENȚEI DE METADONĂ

Din păcate, dependența de metadonă este considerată una dintre cele mai severe și mai complexe forme de dependență narcotică. Dintre toate afecțiunile care determină utilizarea pe termen lung a medicamentelor psihotrope, metadona poate avea cel mai puternic efect negativ asupra corpului uman. Apropo, instrumentul în sine este utilizat pe scară largă în medicină pentru a trata dependenții care iau heroină. Cu cuvinte simple, o persoană este eliberată de o dependență dăunătoare cu ajutorul unui alt mijloc, deoarece în lupta împotriva heroinei, luarea metadonei este acceptabilă. În plus, după administrarea metadonei, efectul asupra corpului va fi mai puțin dăunător decât cel al heroinei, ceea ce va permite în cele din urmă revenirea dependentului la viața reală.

Este important să înțelegem că, ca tratament, metadona este utilizată exclusiv în complex cu alte mijloace. Și chiar și sub supravegherea specialiștilor și luarea metadonei în doze clare nu este o garanție a unui rezultat eficient, astfel încât medicii numesc această metodă de tratament extrem de periculoasă și acceptabilă numai în unele cazuri clinice complexe.

Tratamentul dependenței de metadonă Eliminăm îndepărtarea de la metadonă în 6 ore. Somn normal în timpul zilei. Schimbă atitudinea față de droguri! Institutul European de dependență ADOMED. Eficiență, siguranță, anonimat garantat!

În orice caz, metadona este un drog puternic de origine sintetică, care, prin efectul și efectul asupra corpului uman, este aproape identic cu heroina. De aceea, potrivit multor persoane dependente de metadonă, îndepărtarea de la un medicament psihotropic în severitate este foarte dificil de comparat cu orice altceva, deoarece ruperea metadonei, spre deosebire de heroină, poate dura mai mult de o lună. Și boala se dezvoltă, deși treptat, dar foarte repede. 

Ruda dumneavoastrăta nu dorește să fie tratată?

Noi vă vom ajuta! Psihologii experimentați vor convinge cu atenție și tact persoana dumneavoastră apropiată să accepte ajutorul unui specialist și să devină sănătos.

Vom convinge parcurgerea procesului de reabilitare

Specialiștii clinicii noastre vor discuta cu ruda dumneavoastră și îl vor convinge să accepte ajutorul pentru a scăpa de dependență.

  • Metode excepționale psihologice
  • Fără violență!
97% de pacienți primesc ajutor!

În același timp, dependența de utilizarea metadonei apare imediat după prima încercare. De-a lungul timpului, dependența fizică de droguri va începe să completeze psihologic, deoarece fără o doză de metadonă, o persoană va începe să se descompună rapid. Ea, la rândul său, este însoțită de depresie severă și dureri de cap.

TRATAMENTUL DE METADONĂ

Cunoașterea persoanei care ia metadonă este destul de ușor prin principalele caracteristici.. Acestea includ:

  • reacție prea lentă la lumea reală;
  • coordonarea afectată a mișcărilor;
  • îngustarea excesivă a pupilei;
  • pragul de durere foarte scăzut.

Adesea, o persoană încearcă să repete consumul metadonei pentru a obține ceea ce se numește “plăcere de heroină”. Aproximativ trei zile, dependentul poate fi într-o stare absolut ireală, care uneori depășește durata euforiei narcotice a aproape tuturor celorlalte tipuri de droguri. Dar eliminarea remedierii psihotrope este lentă. Astfel, substanța începe în mod inevitabil să se depoziteze în mușchii și țesuturile umane, contribuind la dezvoltarea multor afecțiuni grave și pur și simplu incurabile. Utilizarea pe termen lung a metadonei începe inițial să distrugă cele mai importante sisteme ale corpului: respirator și cardiovascular. În plus, impactul negativ poate crește în funcție de forma administrării unui medicament narcotic: injecție, sirop sau tablete. Dar, în cazul unei supradoze de metadonă fatală nu poate fi evitată, deoarece medicamentul provoacă edem pulmonar instantaneu și stop cardiac.

Tratamentul dependenței de metadonă este un proces complex și de lungă durată, care trebuie efectuat numai de specialiști în centre specializate. Acest lucru se datorează complexității bolii, astfel încât procedura de tratament trebuie să se bazeze pe principiile bine stabilite ale tratamentului:

  • abordare individuală;
  • folosind doar tehnici inovatoare;
  • monitorizarea constantă a stării pacientului.

O abordare competentă va permite ajustarea stării psihologice a unei persoane și, în viitor, va scoate pacientul din starea gravă ce afectează sănătatea și viața pacientului din cauza dependenței de droguri.

SPECIALIȘTII NOȘTRI

ZAICA VEACESLAV АLEXANDRU

Narcolog profesionist, medic superior
categoria de calificare în specialitate
Narcologie. 16 ani de experiență, 6 dintre ei în
terapie intensivă narcologică

Detalii…

GALEMBA VALERII DUMITRU

Doctor-narcolog de categorie Superioară

1996-2021 Director, medic șef la Centrul Medical „Salvarea Națiunilor” SRL

Detalii...

VARBAN IRINA TUDOR

PhD Doctor în educație

Psiholog – psihoterapeut

Specialist în hipnoză Ericksoniană

Profesor, Președinte al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din Moldova.

Detalii...

MERZLEACOVA ALEXANDRA VLADISLAV

Psiholog-consultant.

Psiholog cu experiență.

Autor și instructor de training-uri de Creștere personală.

Membru al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din Moldova.

Cercetător științific al Institutului de Cercetare de Fiziologie și Sanocreatologie.

Detalii…

Doriți să știți costul tratamentului?

Sunați specialistul nostru

Confidențialitatea consultării este garantată!