TERAPIE COGNITIV-COMPORTAMENTALĂ

În centrul de narcologie „ADOMED”, ca instrument de schimbare a vechiului model de comportament, se folosește terapia cognitiv-comportamentală, care vizează schimbarea gândurilor negative și a reacțiilor distructive asupra mediului înconjurător. Terapia cognitiv-comportamentală implică lucrul cu convingerile, sentimentele și comportamentul personal.

Această terapie se bazează pe teza conform căreia gândurile și atitudinile unei persoane îi afectează emoțiile, emoțiile determină comportamentul, iar comportamentul, la rândul său, întărește credințele. Pare un cerc vicios, dar adevărul este că avem întotdeauna posibilitatea de a alege cum să ne comportăm, ceea ce înseamnă că în acest fel ne putem influența emoțiile, iar în consecință,  și credibilitatea. Experții folosesc în mod activ acest truc pentru a distruge concepțiile greșite, mai ales în contextul problemei dependenței.

Această metodă de lucru este extrem de populară în întreaga lume pentru soluționarea diferitelor tulburări de dependență, eficacitatea sa a fost dovedită prin experiență. De aceea, terapia cognitiv-comportamentală este utilizată în mod activ de specialiștii centrului nostru de tratare a dependențelor  drogurilor și pentru tratamentul dependenței de alcool și altor tipuri de dependență.