Secolul XXI este unic și atractiv prin dezvoltarea rapidă a tehnologiilor, care, în general, promite progresul umanității, făcând viața mai ușoară și unificatoare. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea tehnologiei, au apărut noi probleme. Atât drogurile în sine, cât și modul în care sunt vândute s-au îmbunătățit. Acum vreo 10-15 ani, când auzeam cuvântul „marcaj” pe stradă, înțelegeam că se vorbește despre cărți, dar astăzi acest cuvânt are și un sens ușor diferit.

Astfel, dezvoltarea tehnologiei informaționale și-a spus cuvântul și acum drogurile au devenit mai accesibile, iar cei care le vând sunt mai invulnerabili. De asemenea, industria chimică a trecut la un nivel mai avansat.

La cerere, au fost introduse noi medicamente, bazate pe compuși cunoscuți științei de mai bine de un secol. Mefedrona, metilona,​​alfa-PVP, MDPV sunt toate un grup de substanțe narcotice, unite prin denumirea comună „sare”, datorită faptului că aceste substanțe au fost inițial vândute legal sub masca sărurilor de baie.

După ce drogurile din acest grup s-au răspândit și a urmat reacția logică a societății, implementarea lor a intrat în umbră și, prin urmare, sunt vândute prin “marcaje”. Disponibilitatea “sărurilor” le-a făcut una dintre cele mai periculoase tipuri de droguri în prezent.

Despre impactul lor negativ asupra corpului a fost deja spus destul de mult și nu vom repeta totul. Cu toate acestea, ca specialiști care se ocupă de tratamentul practic al dependenței, vrem să acordăm atenție statisticilor terifiante. Un număr foarte mare de pacienți, după o narcotizare relativ lungă cu “săruri”, au anumite procese psihiatrice.

În cazurile avansate, aceste procese pot fi ireversibile, în altele-reversibile, dar cu eforturi enorme, atât din partea pacientului, a rudelor sale, cât și a specialiștilor: narcologi; psihiatri, psihoterapeuți, consultanți în dependență chimică. În același timp, procesul de restabilire a funcționării normale a creierului poate dura mai mulți ani și poate costa în cele din urmă bani uriași.

O viață umană completă este de neprețuit. Oricât de greu ar fi, trebuie să luptați pentru ea și, în acest caz, cu cât mai devreme veți apela ajutorul, cu atât mai multe șanse veți avea de a readuce o persoană la viața normală.

Ruda dumneavoastrăta nu dorește să fie tratată?

Noi vă vom ajuta! Psihologii experimentați vor convinge cu atenție și tact persoana dumneavoastră apropiată să accepte ajutorul unui specialist și să devină sănătos.

97% de pacienți primesc ajutor!