Cum să scapi de alcoolismul provocat de consumul de vin?

Dintre toate băuturile alcoolice, vinul este cel mai insidios, deoarece, de fapt, este considerat o băutură plăcută și nobilă. Dar, pe de altă parte, utilizarea acestuia amenință persoana cu alcoolism, cu care este foarte greu de luptat de unul singur. Mai mult, Ucraina este, de asemenea, printre liderii în ceea ce privește numărul persoanelor care suferă de alcoolism, și anume alcoolism provocat de consumarea în exces a vinului. În ciuda faptului că obiceiul de a bea vin bun servește ca o formă de tradiție pentru a sărbători, evenimente importante, așa cum remarcă specialiștii clinicii ADOMED, ​​în practică acest lucru poate duce la consecințe foarte grave, dacă nu se apelează la ajutorul profesioniștilor la timp. 

Alcoolismul provocat de consumul în exces de vin se manifestă în 3 etape:

  • în prima etapă, este dificil să se determine boala, dar dorința de a bea vin fără niciun motiv obiectiv, doar pentru „bună dispoziție” sau pur și simplu pentru că o persoană nu poate obține suficientă băutură servește drept primul semnal de alarmă;
  • a doua etapă se manifestă odată cu apariția „mahmurelii”. Adică, o persoană dezvoltă simptome de abstinență, datorită faptului că ficatul încetează pur și simplu să facă față cantității de vin consumate. Pentru a începe producția de enzime ce pot elimina otrava din corp, este necesară o nouă doză de alcool, astfel încât o persoană începe să ajungă să consume un pahar de vin dimineața;
  • a treia etapă se manifestă mai clar – o persoană încetează să mai aibă reflexul de vomă atunci când bea doze mari de vin, în fiecare dimineață apare „mahmureala”, iar accesele de beție devin sistematice.

Cum se încetează consumul de vin?

Medicii și psihologii clinicii „ADOMED” recomandă în caz de alcoolism provocat de consumul de vin să se efectueze o serie de acțiuni care vor ajuta la înlăturarea unei boli periculoase. De exemplu, țineți o evidență a cantității de vin băut și marcați fiecare pahar consumat. Un fel de listă a consumului de vin, va ajuta la controlul aportului de doze de alcool și la reducerea acestuia la minimum. De asemenea, ar trebui să impuneți restricții asupra consumului de alcool. Este mai bine dacă acest indicator nu depășește 4-5 pahare în timp de weekend, iar pe viitor doza ar trebui redusă.

Psihologii susțin că consumul de vin poate fi cauzat de indispoziție și stres. Astfel, o persoană vrea să umple acest gol și să se relaxeze. Dar obiceiul de a bea vin poate duce la consecințe care nu sunt cele mai bune, așa că ar trebui să vă luați o zi liberă și să dormiți bine și să vă relaxați acasă sau în aer liber cu cei dragi. O schimbare de peisaj și un somn sănătos sunt garanția pentru a înlocui o sticlă de vin și vor fi mult mai utile decât alcoolul.

Cu toate acestea, dacă nu puteți face față problemei și utilizarea vinului începe să ia amploare, trebuie să contactați imediat clinica ADOMED. La o consultație gratuită, medicii vor selecta tratamentul și vă vor ajuta să faceți față dependenței periculoase.