Alcoolismul feminin: cauze și abordări pentru tratament

Alcoolismul este o problemă cunoscută societății. Aceasta este o boală cronică care apare ca urmare a abuzului sistematic al băuturilor alcoolice. Doar în Moldova, oficial sunt înregistrați peste 46 de mii de cetățeni în instituții speciale cu această problemă. Problema alcoolismului este considerată ca fiind o problemă masculină, dar există, totuși, și alcoolismul feminin. Pentru fiecare sută de bărbați dependenți, există deja până la 50 de femei care suferă de dependență. Și situația se înrăutățește, deoarece boala în rândul femeielor este mult mai severă.

ALCOOLISMUL FEMININ: PRINCIPALELE CARACTERISTICI

Dependența de alcool la femei se formează mult mai repede și decurge mai puternic. Femeile moderne încep să consume alcool cel mai adesea din cauza faptului că viața lor nu se dezvoltă așa cum ar dori. Dependența se dezvoltă chiar mai repede dacă are loc:
 • lipsa de auto-dezvoltare;
 • depresii regulate și frecvente;
 • nemulțumirea față de propria viață;
 • coabitarea cu o persoană dependentă de alcool
Aceștia sunt factori subiectivi. Cu toate acestea, există factori biologici obiectivi. Influența lor este uneori chiar mai puternică. Aici se includ:
 • predispoziția ereditară (femeile sunt mai predispuse genetic la alcoolism).
 • efectul toxic al alcoolului (corpul feminin conține 10% mai puțină apă, din acest motiv efectul toxic al alcoolului pentru femei este mai puternic).
Factorii de dezvoltare a dependenței sunt mult mai mulți. Dar oare este important acest aspect dacă durerea a venit deja în familie și este necesar tratamentul alcoolismului feminin?

SIMPTOMELE DEPENDENȚEI DE ALCOOL LA FEMEI

Dificultatea este că reprezentantele sexului frumos prezintă semne evidente de alcoolism numai în stadiile sale târzii. Din fericire, există simptome îngrijorătoare. Cu ajutorul lor, puteți determina relativ încrezător că o femeie este dependentă de alcool:
 • manifestă un interes sporit față de evenimentele unde sunt prezente băuturi  alcoolice puternice (sărbători, petreceri);
 • consumă mult alcool, dar nu intră în stare de ebrietate mult timp;
 • își pierde treptat interesul pentru aspectul fizic, hobby, interesele și procedurile cosmetice;
 • arată interes și emoții pozitive la menționarea unor sărbători sau petreceri obișnuite;
 • există pierderi de memorie după consumul de alcool.
Dacă observați prezența unuia sau mai multor semne sau a oricărui alt comportament ciudat, este timpul să bateți alarma, deoarece acest lucru ar putea dezvolta alcoolism feminin.

ÎNGRIJIRE CALIFICATĂ PENTRU DEPENDENȚA DE ALCOOL ÎN CADRUL CLINICII «ADOMED»

Tratamentul alcoolismului feminin necesită mai mult efort decât alcoolismul masculin. Și se desfășoară mai greu. Presupune o abordare strict individuală, luând în considerare calitățile personale, stadiul bolii, situația de viață a fiecărui pacient.Tratamentul reprezintă o gamă întreagă de măsuri care vizează retragerea treptată, dar stabilă a pacientului de la băuturile alcoolice, depășirea simptomelor de sevraj și restabilirea sănătății fizice și mentale. În mod ideal, alcoolismul feminin dispare, iar femeia este complet eliberată de poftele de alcool. Centrul de Narcologie Adomed oferă o tehnică psiho-corecțională unică care motivează 8 din 10 femei dependente de alcool, precum și un sistem de metode eficiente de tratare și prevenire a alcoolismului.

„ADOMED” prezintă:

 • o echipă internațională de medici și psihologi autorizați;
 • suportul tehnic și material modern al centrelor;
 • combinație competentă de diverse tehnici
Alcoolismul feminin este un necaz. Dar este posibil de depășit această problemă. Dacă familia ta se confruntă cu ea, contactați-ne imediat. Vă vom ajuta să gestionați dependența la orice etapă.