CE REPREZINTĂ DETOXIFIEREA

Prima etapă în tratamentul dependenței de droguri și alcool, cu o abordare integrată a tratamentului, este detoxifierea organismului.

Ce este detoxifierea?

Detoxifierea este un complex de măsuri medicinale care vizează îndepărtarea substanțelor toxice care intră în corpul uman atunci când se consumă droguri sau alcool. Substanțele toxice continuă să fie în organism chiar și după ce a trecut efectul intoxicant, având astfel un efect negativ asupra organismului. De aceea, toxinele trebuie îndepărtate cât mai repede posibil pentru a menține sănătatea, iar în cazurile speciale, neglijate, este o necesitate vitală.

Principalele obiective ale detoxifierii sunt:

  • îmbunătățirea stării de sănătate;
  • curățarea organismului de substanțe toxice;
  • îmbunătățirea funcționării organelor interne;
  • normalizarea sistemului nervos;
  • stabilirea proceselor metabolice;
  • refacerea sistemului imunitar;
  • vitaminizarea organismului.

Procesul de Detoxifiere nu poate fi numit un tratament definitoriu, deoarece scopul său este de a neutraliza consecințele consumului, dar nu profilaxia completă a consumului de alcool sau droguri. Desigur, este mai ușor pentru o persoană care este lipsită de disconfort fizic să reziste, dar practica arată că de multe ori acest lucru nu este suficient. Durerea fizică este doar o componentă a bolii dependenței și există și alte motive care îi determină pe oameni să întrebuințeze mereu alcool sau droguri până când fac față acestora. Cu ajutorul detoxifierii, puteți ameliora rapid simptomele de sevraj – ceea ce stabilește scena pentru munca mentală, emoțională și spirituală asupra dumneavoastră și a recuperării de dependență.

Principala indicație pentru utilizarea detoxifierii este prezența simptomelor de sevraj, adică în cuvinte simple, starea de trezie sau mahmureală. Esența sa constă în folosirea medicamentelor, cu ajutorul cărora, are loc eliminarea rapidă a substanțelor toxice din corpul unui dependent de droguri sau alcool. Toate acestea se desfășoară sub supravegherea atentă a unui toxicolog, pentru a monitoriza starea pacientului și a răspunde cu promptitudine la orice modificare a indicatorilor de sănătate. Știm că procesul de eliminare a substanțelor nocive din organism poate fi destul de periculos, așa că vă recomandăm cu tărie să contactați numai specialiști calificați.