Mahmureala este un fel de "recompensa" pentru pasiune excesivă pentru bauturile alcoolice. Și cum altfel poți numi acest stat, când dimineața este dificil nu numai să te ridici din pat, ci pur și simplu să ridici capul de pe pernă? Este dificil să te simți om ,când în tâmple orice sunet este simțit ca fiind un atac de durere.

O mahmureală este în esență raspunsul organismului la intoxicatia cu alcool. Alcoolul în volum mare provoacă un număr imens de tulburări, care afectează organele interne, sistemul nervos, procesele metabolice.

Printre motivele care provoacă mahmureala, oamenii de știință disting:

 • deshidratarea. Corpul pierde apă pe măsură ce etanolul sporește funcția renală;
 • otrăvire cu congeneri. Acestea sunt produse toxice formate în procesul de fermentare a alcoolului;
 • prelucrarea etanolului de către ficat în acetaldehidă, care este transformată în continuare în acid acetic;
 • multiple procese inflamatorii în creier etc.

Dar este atât de important să știți care este problema, când este mult mai important să înțelegeți cum să beți și să evitați mahmureala dimineața. Pentru a „vă simți bine” la petrecere fără consecințe, ar trebui să începeți pregătirea cu câteva zile înainte de aceasta.

Pregătiți-vă pentru petrecere în mod corect:

 Expirați, nu veți avea nevoie de eforturi supranaturale și de eroism în prevenirea mahmurelii până la sărbătoare. Procesul este destul de simplu și constă din câțiva pași

 1. Când ați aflat despre petrecerea viitoare, decideți ce și în ce volum veți folosi. De regulă, acest lucru vă ajută să vă concentrați și să vă opriți de aconsuma băuturi alcoolice la eveniment la timp, fără să beți prea mult. Luați în considerare faptul că băuturile întunecate au mai multe impurități și mahmureala este mai dificil de suportat.
 2. Cu câteva zile înainte de ora X-ajustați dieta în favoarea alimentelor bogate în iod: varză de mare, pește de mare, cartofi, produse lactate. Aceasta stimulează activitatea glandei tiroide, care produce hormoni care pot spori oxidarea alcoolului. De asemenea, puteți începe să beți vitamina B6.
 3. În ziua petrecerii luați un agent coleretic. Alternativ, puteți bea două linguri de măceșe (trandafir sălbatic). Un flux bun al bilei va crește toleranța la alcool.
 4. Cu câteva ore înainte de sărbătoare, puteți bea o ceașcă de cafea, ceea ce va crește activitatea enzimelor hepatice.
 5. Înainte de petrecere, luați câteva pastile de sorbent pentru a încetini absorbția alcoolului în sânge. Cărbunele activat este excelentîn această situație.

Urmând acești pași simpli, îți poți spune sincer că ai făcut tot posibilul.

Cum să te comporti și ce să faci la o petrecere?

Primul lucru pe care trebuie să vi-l amintiți întotdeauna este faptul că nu puteți începe să consumați alcool pe stomacul gol. Este bine să mâncați ceva cu o jumătate de oră/ o oră înainte de începerea programului principal. De asemenea, nu uitați să gustați în timpul mesei. Și, ca o gustare, cele mai potrivite sunt alimentele bogate în proteine și fibre, pe care organismul le va digera mai mult timp.

Dacă vă limitați la un singer tip de alcool, atunci controlul dvs. și starea dvs. va fi mult mai ușoară. Dacă acest obiectiv este inaccesibil, atunci regula "gradul nu poate fi decât mărit" trebuie respectată cu strictețe. Și, în orice caz, nu amestecați alcoolul – acesta este un drum direct spre cea mai puternică intoxicare și mahmureală.

Printre alte sfaturi, vă recomandăm:

 • să vă aerisiți regulat la aer curat;
 • limitați la maxim numărul de țigări;
 • renunțați la lichioruri dulci, spumant și tequila în doze mari.

După ce ajungeți acasă, nu vă culcați imediat. Beți apă, faceți un duș – organismul treaz se descurcă mai bine cu intoxicația.

Ce trebuie făcut dacă se întâmplă o mahmureală?

Nu vă întristați. Nimeni nu este asigurat la asta. Aici, puteți ajuta organismul să facă față consecințelor. Pentru aceasta:

 • beți multe lichide (apă minerală fără gaz, ceai verde cu lămâie, chefir, bulion etc.);
 • mâncați bine, dar renunțați la alimente solide( omletă, borș);
 • faceți un duș cald sau mai bine o baie cu sare de mare.

În același timp, nu se recomandă utilizarea medicamentelor anti-mahmureală fără o nevoie specială. În unele cazuri, pot chiar dăuna. De asemenea, renunțați la alcool pentru următoarele două zile, iar organismul vă va spune cu siguranță „vă mulțumesc”.