O parte importantă a programului de recuperare a dependenței este resocializarea – acesta este momentul în care o persoană se ciocnește pentru prima dată cu realitatea după izolare și are capacitatea de a trăi tot felul de sentimente asociate cu aceasta, rămânând încă în program, de fapt. În acest moment, el trebuie să pună în practică toate cunoștințele pe care le-a primit în prima parte a programului.

Una dintre sarcinile de resocializare este de a învăța persoanele să-și petreacă timpul în mod eficient prin aplicarea principiilor de planificare, fiind ocupat în mod constant, obținând echilibru și altele. Resocializarea este o mare oportunitate de a descoperi modalități alternative de a se bucura de viață într-un mod sănătos, nu chimic. Astăzi, ieșim de după culise și vă arătăm cum a fost petrecerea timpului liber a participanților programului de resocializare și a angajaților centrului “ADOMED”.

Duminică, 25 octombrie, a avut loc o excursie planificată la complexul istorico-arheologic Orheiul Vechi. A spune că acest loc este frumos – e puțin spus. Acest loc este pur și simplu uimitor! Inspiră și acoperă sufletul cu frumusețea și măreția sa. Nu e de mirare că în trecutul îndepărtat aici și-au avut cetățile geto-dacii și Hoarda de Aur. Acum, în această zonă, mănăstirile rupestre au fost bine păstrate, chiar săpate în stâncă. Grupul nostru a vizitat cel mai vechi schit ortodox “Peștera”, care este situat la o altitudine de 60 m deasupra Răutului. Acesta poate fi găsit sub clopotnița ce este ridicată deasupra acestuia.

Trebuie de spus că toți participanții la eveniment au remarcat-o cu emoții neobișnuit de vii. Sperăm că această călătorie a lăsat o impresie bună în mintea fiecăruia din grupul de resocializare pentru mult timp ca o experiență pozitivă a unei distracții corecte, sobre și vesele.