Mulți dependenți în faza activă sunt într-o disperare atât de profundă, încât sunt literalmente de acord cu sfârșitul condamnat și tragic al vieții lor. Ei nu cred în eficiența niciunui tratament oferit lor, ceea ce îi împiedică să facă chiar și un pas spre recuperare, întărindu-și tot mai mult deznădejdea. Sunt astfel de hotărâri justificate sau mai există o șansă?!

Experiența Institutului European de Dependență „ADOMED”, numără mii de povești umane, fiecare fiind unică în felul său. Solicită ajutor în tratamentul dependenței, atât persoanele care s-au confruntat cu problema relativ recent, cât și dependenții de droguri și alcoolicii „cu experiență”. Este surprinzător, dar nu există statistici clare care să ne spună cu siguranță care dintre ei au perspective mari de recuperare.

Chiar și în cele mai neglijate cazuri, când oamenii și-au pierdut familiile, locurile de muncă, prietenii, proprietatea, sănătatea și chiar aspectul uman, atunci când au compromis orice principii spirituale și morale, având în spatele lor mai multe sentințe penale, supradozaj, tentative de sinucidere, tratament cu internare în spitale psihiatrice și zeci de încercări nereușite de „legare” – ca urmare a muncii motivaționale sârguincioase, au dobândit un nou sens al vieții și au devenit membri cu drepturi depline ai societății.

Nu renuntați. Absolut toată lumea are șanse de recuperare. Dacă tu sau cei dragi aveți probleme cu alcoolul sau drogurile – cereți ajutor, nu ezitați. Profitați de orice șansă. Luptați pentru viață – cu siguranță merită.