„Nu berea distruge oamenii, apa distruge oamenii” este o expresie obișnuită, dar este chiar așa? Berea nu este considerată o problemă majoră? De ce alcoolismul de bere nu se vindecă mult timp, oamenii nu-i acordă atenție, iar alarma începe să sune când este prea târziu? Berea este o băutură foarte populară. Acest lucru este facilitat de reclamele care poziționează berea ca o modalitate bună de a scăpa de probleme și de a se relaxa după muncă. Datorită reclamei, berea este asociată cu întâlniri distractive cu prietenii, relaxare fără griji și bună dispoziție. Nu se bea greu din bere – oamenii nu cad din viață, nu lucrează, nu își desfășoară activitățile obișnuite, dar, în același timp, nu renunță la o sticlă de bere. O astfel de viață minunată continuă până cândva, până când încep problemele de sănătate – ficatul începe să cedeze, inima crește în dimensiune și pompează sânge mai rău, iar abilitățile cognitive scad. Deși alcoolismul de bere nu provoacă comportamente violente și lupte în stare de ebrietate, nu distruge sănătatea atât de repede, nu este deloc atât de inofensiv pe cât pare la prima vedere.

DE CE ESTE CONSIDERAT PERICULOS ALCOOLISMUL PROVOCAT DE CONSUMUL EXCESIV DE BERE?

  • Consumatorii de bere nu consideră consumul de bere o dependență. Ei bine, am băut o sticlă sau două după muncă, ei bine, am părăsit biroul și am luat masa cu un pahar de bere – ce rău e în aceasta? Cu toate acestea, dacă numărați de câte ori pe săptămână o persoană consumă bere, atunci când orice călătorie la magazin se încheie cu achiziționarea unei cutii de bere, puteți avea un semnal de alarmă – există toate semnele alcoolismului de bere. Și cel mai greu este că o persoană neagă problema, chiar se enervează dacă îi spune despre asta. El este lipsit de critică în privința faptului de a fi dependent.
  • Dezvoltarea rapidă a dependenței psihice pentru consumul de bere. Deoarece consumul de bere nu este descurajat din punct de vedere social, ci chiar încurajat (reclamă), este foarte ușor să te obișnuiești să consumi bere în fiecare zi.
  • Popularizarea berii ca băutură și disponibilitatea acesteia. Motivul pentru a bea poate fi un simplu prânz, întâlnirea cu prietenii/prietenele, dorința de a se răcori într-o zi fierbinte, o plimbare în parc etc.

Este o aparență ușoară dependența de bere, care devine principalul obstacol în timp – deoarece problema nu este recunoscută, din acest considerent va fi mult mai dificil să vă recuperați după boală.

Ruda dumneavoastrăta nu dorește să fie tratată?

Noi vă vom ajuta! Psihologii experimentați vor convinge cu atenție și tact persoana dumneavoastră apropiată să accepte ajutorul unui specialist și să devină sănătos. 97% de pacienți primesc ajutor!

PROBLEME DE SĂNĂTATE CAUZATE DE CONSUMUL EXCESIV DE BERE

Cel mai adesea, încep problemele cu rinichii și ficatul. Ficatul neutralizează toate toxinele și este forțat să proceseze tone de alcool, deși „slab”, așa cum cred iubitorii băuturii spumoase. Mai devreme sau mai târziu, această situație duce la probleme de la nivelul ficatului. Deoarece nu are terminații nervoase, acest organ nu doare. Când apare sindromul de durere, înseamnă că ficatul s-a afectat atât de mult încât a afectat organele și țesuturile învecinate. Rinichii elimină, de asemenea, toxinele și produsele metabolice, iar utilizarea constantă a berii poate duce la disfuncționalități a activității lor – depunerea de săruri, probleme cu vezica urinară etc. În plus, inima alcoolicilor de bere suferă foarte mult – sarcina pe care o are inima crește, se extinde adesea în volum și pompează sângele mai greu. Utilizarea pe termen lung a berii are un efect dăunător asupra activității tractului gastrointestinal: stomacul, esofagul și intestinul gros suferă. Potrivit OMS, abuzul persistent de bere crește riscul de cancer de colon.

În plus, berea afectează negativ funcționarea creierului, distrugând celulele creierului și afectând abilitățile cognitive, ceea ce duce la demență și la afectarea memoriei. De asemenea, afectează producția de hormoni sexuali, care afectează negativ capacitatea de reproducere atât a bărbaților, cât și a femeilor.

TRATAMENTUL ALCOOLISMULUI DIN CAUZA CONSUMULUI BEREI

Există abordări diferite pentru tratamentul alcoolismului din cauza consumului de bere. Deci, dependenta de bere este tratat cu codare, dar acest lucru nu este cel mai eficient mod de tratament, deoarece cauza principală, dependența psihică, nu a fost vindecată. Adică, dependența de bere reprezintă un fel de problemă internă, și nu poate fi rezolvată prin simpla codificare – mai devreme sau mai târziu, va apărea o defalcare. În plus, acest lucru nu schimbă comportamentul persoanei codate – el poate pur și simplu să aștepte până în momentul în care codarea își va pierde efectul, apoi cu zel crescut va începe din nou consumul. Cel mai adesea, codarea este combinată cu un tratament medicamentos contra consumului de alcool. Aceasta este deja o opțiune mai eficientă, iar prognosticul în acest caz este mai favorabil. Cea mai bună soluție este de a da profesioniștilor încredere, medicilor care s-au ocupat mult timp și cu succes au rezolvat problema tratării alcoolismului din cauza consumului de bere. Acestea iratamente sunt, de obicei, asociate cu ședințe la psihologi sau psihiatri care ajută bolnavii să facă față diverselor consecințe ale bolii și a dependenței în general. Specialiștii clinicii ADOMED din Chișinău de mult

timp lucrează cu pacienții care suferă de alcoolism din cauza consumului de bere pentru o lungă perioadă de timp și și-au dezvoltat propriul lor program de asistență eficient. Aici puteți obține o consultație la un medic și un psiholog, precum și găsi o modalitate eficientă de a trata dependenta de alcool.

SPECIALIȘTII NOȘTRI

ZAICA VEACESLAV АLEXANDRU

Narcolog profesionist, medic superior
categoria de calificare în specialitate
Narcologie. 16 ani de experiență, 6 dintre ei în
terapie intensivă narcologică

Detalii…

BELECCIU ALEXANDRU

2008-2020 – medic toxicolog – reanimare la Centrul Republican Toxicologic din Chișinău;

2020 – toxicolog-reanimare în unitatea de terapie intensivă nr. 2, spitalul nr. 3 „Sfânta Treime”.

Detalii…

GALEMBA VALERII DUMITRU

Doctor-narcolog de categorie Superioară

1996-2021 Director, medic șef la Centrul Medical „Salvarea Națiunilor” SRL

Detalii…

VARBAN IRINA TUDOR

PhD Doctor în educație

Psiholog – psihoterapeut

Specialist în hipnoză Ericksoniană

Profesor, Președinte al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din Moldova.

Detalii…

GOLOSEEVA ALEXANDRA VLADISLAV

Psiholog-consultant.

Psiholog cu experiență.

Autor și instructor de training-uri de Creștere personală.

Membru al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din Moldova.
Cercetător științific al Institutului de Cercetare de Fiziologie și Sanocreatologie.

Detalii…

Doriți să știți costul tratamentului?

Sunați specialistul nostru

Confidențialitatea consultării este garantată!