Probabil că toată lumea a auzit cel puțin o dată de codificare și că o astfel de procedură este utilizată în tratamentul dependenței de alcool. Cu toate acestea, nu toată lumea înțelege pe deplin ce este. Majoritatea oamenilor, probabil, atunci când aud acest cuvânt, își imaginează o ședință de hipnoză în care medicul „reprogramează” literal pacientul, după care acesta nu mai consumă alcool. Cu toate acestea, acest lucru nu este chiar adevărat. Pentru a risipi miturile este bine să facem puțină claritate.Ar trebui să începem prin faptul că codificarea este un nume comun a mai multor proceduri complet diferite. Există diverse metode: influență psihologică (metoda Dovzhenko), de aparataj (fiziologic), medicamentos (inserție, perfuzie). Toate aceste metode sunt unite de faptul că, ca rezultat, realizate în moduri diferite, o persoană primește o aversiune stabilă față de alcool, ceea ce îl ajută să rămână în formă fizică excelentă. Este important să înțelegem că niciunul dintre tipurile de codificare nu oferă unei persoane abilitățile unei vieți corecte și acest lucru poate avea consecințe – de exemplu, o iritabilitate crescută. Cu toate acestea, în multe cazuri codificarea este destul de rezonabilă și, în consecință, eficientă.

Datorită eficacității sale, o popularitate deosebită în practică a primit metoda “torpedo”. Pe lângă alte tratamente, CN “ADOMED ” practică o astfel de metodă de codificare. Inițial, pacientul este instruit, în care primește instrucțiunea de a nu consuma alcool, în timp ce i se explică că orice ingestie de alcool va avea consecințe negative. După aceea, un medicament este injectat în organism, care în corp, atunci când interacționează cu alcoolul, provoacă brusc un efect negativ puternic.În concluzie, pacientului i se dă așa-numita provocare – i se administrează o doză mică de alcool, după care se activează efectul negativ menționat: scade tensiunea arterială, începamețeli, greață, vomă, tahicardie.După eliminarea acestei stări, persoana formează un reflex negativ constant asociat cu consumul de alcool, ceea ce îl ajută să nu mai consume alcool. Perioada de valabilitate a codificării poate ajunge la 3-5 ani.

Așa cum s-a menționat mai sus, codificarea nu este un panaceu în soluționarea problemei dependenței de alcool, adecvarea acesteia ar trebui determinată de un specialist în mod individual.Contactând CN „ADOMED” puteți afla întotdeauna despre orice tip de tratament pentru dependență și puteți primi sfaturi. Acestea vă vor ajuta să determinați ce tip de tratament este potrivit pentru cazul dumneavoastră.