Dependența de computer este o adevărată problemă care a afectat oamenii de mai multe vârste. Conform statisticilor, deja jumătate dintre europeni petrec peste 30 de ore pe săptămână jucând jocuri pe computer. Dar recunoașterea dependenței adevărate nu este ușoară.

Este important să clarificăm că plăcerea față de jocuri și dependența sunt fenomene fundamental diferite și merită de a fi distinse între ele. Cu toate acestea, dacă persoana care joacă a început să sufere de insomnie, tulburările de comportament au devenit vizibile, au apărut probleme sociale, cu o probabilitate de 90% vorbim despre boală.

CARACTERISTICILE DEPENDENȚEI DE COMPUTER PE CATEGORII DE VÂRSTE

În ciuda faptului că această problemă se referă la toate grupele de vârstă, se manifestă complet diferit și prezintă o amenințare diferită.

DEPENDENȚA DE COMPUTER LA COPII

Un eveniment relativ rar. Prin jocuri, copiii descoperă lumea din jur. Tehnologiile se dezvoltă, jocurile pe computer au înlocuit jocurile de curte, dar principiul rămâne același. Și dacă copilul continuă să perceapă în mod adecvat realitatea, este ușor distras de la computer, atunci totul este în regulă.

Dacă, atunci când încercăm să-i limităm timpul la computer, apar certuri, scandaluri, crize de furie – putem spune că boala a apărut și progresează deja. Cu cât copilul este mai repede ajutat, cu atât mai bine.

DEPENDENȚA DE COMPUTER LA ADOLESCENȚI

O problemă extrem de periculoasă, deoarece adolescența este timpul unor schimbări mentale grave și formarea finală a unei personalități complet și psihologic mature. În această perioadă, psihicul este într-o stare instabilă și este supus influențelor externe.

Cel mai adesea se manifestă sub forma încetării oricărei activități sociale. Adolescentul nu mai comunică cu colegii în realitate și practic nu iese afară fără o nevoie extremă. Cercul intereselor sale este redus la jocuri pe calculator.

DEPENDENȚA DE COMPUTER LA ADULȚI

Cea mai controversată. La un adult independent, dezvoltarea dependenței este, de regulă, o consecință a altor probleme psihologice. Cufundându-se în jocuri pe computer și viața de rețea, o persoană încearcă să scape de dificultățile sale enervant. Dezvoltarea dependenței se formează dificil, dar se dovedește a fi extrem de durabilă.

SIMPTOMELE ȘI CONSECINȚELE DEPENDENȚEI DE COMPUTER

Dorința de computer și jocuri este o boală completă, și ar trebui să fie luate în serios. Motivul este că, treptat, o persoană își pierde controlul. Există șase semne caracteristice ale bolii:

  • aproape tot timpul liber este alocat computerului;
  • inaccesibilitatea jocurilor provoacă iritabilitate, nervozitate și anxietate;
  • atitudinea normală a unei persoane față de timpul său este distorsionată (chiar și ședința de 16 ore la computer nu este considerată ceva anormal);
  • dezvoltarea secretului față de cercul său social;
  • pierderea interesului pentru hobby-urile anterioare;
  • încercările de a-și depăși dependența nu au succes

Acestea sunt cele mai frecvente simptome. Este foarte important să nu ratați aspectul lor, deoarece consecințele dependenței de computer sunt foarte grave. Vedere încețoșată, somn slab, dureri de cap severe, probleme de memorie sunt doar începutul.

Sănătatea fizică a dependenților scade. Un stil de viață sedentar, mâncarea rapidă, mestecarea slabă provoacă adesea creșterea necontrolată în greutate. Datorită șederii excesive în cameră, imunitatea scade, ceea ce crește riscul de a fi afectat de diverse boli. Prin urmare, este atât de important să începeți tratamentul dependenței de computer în timp util.

AJUTOR CALIFICAT ÎN DEPĂȘIREA DEPENDENȚEI DE COMPUTER

Specialiștii Centrului "Adomed"vor ajuta pe cei dragi să facă față în mod eficient problemei dependenței durabile. Pentru fiecare pacient, se dezvoltă propriul program de reabilitare în funcție de calitățile personale, de stadiul de dezvoltare a patologiei, de motivația personală.

Tratamentul dependenței de computer implică reflexoterapie, psihoterapie, psihocorecție și alte măsuri necesare pentru a readuce o persoană la o viață personală și socială completă. Nu numai că ne luptăm cu consecințele problemei, ci și eliminăm toate cauzele care au dus la dezvoltarea dependenței.