Tema dependenței de alcool și de droguri este din ce în ce mai difuză în societatea de astăzi. Prin urmare, este atât de important să cunoaștem amploarea acesteia, precum și să fim conștienți de cum să acționăm în cazul unei astfel de probleme, dacă o depistăm în cazul unei persoane apropiate. Foarte rar, dependentul însuși ajunge la realizarea că are nevoie de ajutor. Pentru a scoate o persoană din acest regres, e necesar ajutorul, în primul rând, al familiei și al prietenilor.

Tratamentul alcoolismului este un proces destul de complex și de lungă durată, care include o mulțime de tehnici și abordări. Programul Doctorii, difuzat pe canalul Prime TV, a decis să evidențieze această problemă într-unul din emisiunile sale. Emisiunea a fost lansată pe 27 aprilie 2021 și a fost dedicată subiectului actual al dependenței de droguri și modalităților de a scăpa de ea.

Conștientizarea problemei este primul pas pentru a scăpa de dependență.

Invitatul la program a fost medicul Belekciu Alexandru. Este toxicolog de resuscitare la Centrul Republican Toxicologic din Chișinău. De asemenea, din 2020 – toxicolog-resuscitator în unitatea de terapie intensivă Nr. 2 din cadrul spitalului Nr. 3 „Sfânta Treime”. El a contribuit la dezvăluirea completă a subiectului Tratamentul medicamentos contra dependenței de droguri și alcool.

Serghei Marcenko a participat, de asemenea, la program. Omul și-a împărtășit povestea vieții și a mărturisit problema dependenței de alcool și droguri, de care a reușit să scape nu cu mult timp în urmă. Fostul dependent a povestit despre călătoria sa dificilă de la începutul primelor semne de dorință pentru substanțe toxice și conștientizarea situației grave:

  • A încercat o mulțime de modalități de a lupta pentru menținerea sănătății sale psihologice și fizice. Cu toate acestea, nimic nu a funcționat, nici măcar codarea contra consumului de alcool.
  • După o altă încercare de sinucidere nereușită, Serghei a ajuns pe mâna specialiștilor de la clinica Adomed pentru tratamentul alcoolismului și dependenței de droguri. Datorită muncii bine coordonate a echipei de terapeuți calificați în reabilitare, bărbatul s-a simțit pentru prima dată liber de dependența chimică.
  • După șase luni de muncă asiduă asupra mea, s-a remarcat un rezultat semnificativ.

În legătură cu situația neglijată, o ieșire deplină în societate a devenit posibilă numai după alte șase luni de muncă asupra personalității mele.

Oricine caută ajutor, la sigur îl va primi!

Centrul de reabilitare” Adomed ” se ocupă de tratamentul dependenței de alcool în Chișinău. Cu ajutorul eforturilor personalului clinicii, multe familii au fost restabilite și un număr mare de persoane ce sufereau de dependență de droguri au fost salvate. La emisiunea Doctorii a participat și un asistent social de la Clinica Adomed. Hruli Stanislav a răspuns pe deplin la întrebările legate de reabilitare. El a dezvăluit, de asemenea, subiectul metodelor de a scăpa de dependență în condițiile de a fi într-o instituție medicală. În videoclip, a fost posibil să se vadă și toate condițiile în care se află pacienții.

Programele de acest tip sunt extrem de importante și pot fi un impuls pentru luarea unei decizii de a merge la reabilitare. Chiar și cazurile cele mai neglijate și aparent fără speranță sunt tratabile. O revenire în societate și la o viață deplină fără droguri și alcool sunt posibile. Este foarte important să vedem un exemplu pozitiv despre modul în care oamenii se confruntă cu o problemă și să știe că există specialiști care sunt gata să ajute într-o situație dificilă