În acest articol, am dori să vă prezentăm Centrul nostru de Narcologie și să vorbim pe scurt despre modul în care se desfășoară reabilitarea în cadrul acestuia.

Deci, prin reabilitare, înțelegem procesul psiho-social în care dependentul este izolat de lumea exterioară pentru o perioadă de la 1 la 6 luni, este plasat într-un grup terapeutic împreună cu alți dependenți și primește un set de abilități necesare pentru o viață fără stări de ebrietate și reușită. Procesul include psihoterapie, educație spirituală și morală, activități informaționale, muncă motivațională, cu participarea psihologilor, psihoterapeuților, terapeuți, consultanți în dependență chimică, narcologi și alți specialiști.

Locul în care se salvează viața dependenților se află aproape de Chișinău, într-o suburbie a orașului – o zonă pitorească, liniștită, departe de agitația orașului, pentru a nu distrage atenția de la scopul principal.Aici este o casă de lux cu cinci nivele, cu o suprafață de peste 400 de metri pătrați, în care se întâmplă, de fapt, toată magia. Trebuie spus că casa este echipată cu cea mai recentă tehnologie, cât mai confortabilă, practică, are tot ce este necesar și chiar mai mult, designul său evocă cele mai plăcute emoții.Lângă casă se află o piscină, are un foișor de vară cu grătar, sufrageriareprezintă o sală spațioasă cu un televizor mare și postere pe pereți, unde se desfășoară activități, o bucătărie spațioasă, o sală de mese, 5 dormitoare cu locuri de dormit confortabile, 4 băi, de asemenea, există echipamente sportive. Alimentația de trei ori pe zi, complexă, echilibrată.

Recuperarea în centrul de reabilitare se bazează pe un program denumit12 Pași, care până în prezent este recunoscut ca fiind cel mai eficient în tratamentul dependenței de alcool și droguri. Obiectivele reabilitării sunt:

  • restabilirea funcționării normale a corpului, asigurând o puritate chimică completă
  • dezvoltarea motivației pentru sobrietate prin munca analitică și stabilirea obiectivelor
  • obținerea cunoștințelor de bază despre boala dependenței: despre mecanismele activității sale, despre negare, despre cum să faceți față poftelor etc.
  • schimbarea sistemului de valori uman în conformitate cu principiile morale și spirituale, luând în considerare caracteristicile sale individuale
  • cultivarea responsabilității pentru recuperarea și viața proprie
  • lucrul cu defectele de caracter
  • schimbarea gândirii dependente
  • orientarea către dezvoltarea continuă a propriei personalități.

Specialiștii Institutului European de Dependență “ADOMED” sunt convinși că doar o astfel de abordare complexă și doar un astfel de program bogat poate oferi o eficiență maximă în tratamentul alcoolismului, dependenței de droguri și a altor tipuri de dependență.

SPECIALIȘTII NOȘTRI

ZAICA VEACESLAV АLEXANDRU

Narcolog profesionist, medic superior
categoria de calificare în specialitate
Narcologie. 16 ani de experiență, 6 dintre ei în
terapie intensivă narcologică

Detalii…

GALEMBA VALERII DUMITRU

Doctor-narcolog de categorie Superioară

1996-2021 Director, medic șef la Centrul Medical „Salvarea Națiunilor” SRL

Detalii...

VARBAN IRINA TUDOR

PhD Doctor în educație

Psiholog – psihoterapeut

Specialist în hipnoză Ericksoniană

Profesor, Președinte al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din Moldova.

Detalii...

MERZLEACOVA ALEXANDRA VLADISLAV

Psiholog-consultant.

Psiholog cu experiență.

Autor și instructor de training-uri de Creștere personală.

Membru al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din Moldova.

Cercetător științific al Institutului de Cercetare de Fiziologie și Sanocreatologie.

Detalii…

Doriți să știți costul tratamentului?

Sunați specialistul nostru

Confidențialitatea consultării este garantată!