Pe 16 septembrie, în orașul Ochakov din regiunea Nikolaev s-a încheiat un eveniment important în lumea tratamentului dependenților de droguri, a XIV-a tabără sportivă și terapeutică, la care au participat și pacienții noștri. În total, sub auspiciile Asociației AntiDrog Internaționale, la tabără au participat peste 500 de persoane care urmează tratamentul dependenței de droguri din mai mult de cincizeci de centre de reabilitare.

A fost un eveniment foarte pozitiv, motivant, cu un program bogat și variat, cu multe tipuri de activități:

  • competiții sportive;
  • spectacole creative;
  • scene pline de umor;
  • contacte cu oameni celebri

Toate cele cinci zile în tabără a domnit o atmosferă incredibilă. Nu a fost doar odihnă, ci și un tratament paralel al dependenților de droguri, deoarece pacienții noștri au participat la o serie de antrenamente motivaționale, psihoterapeutice, care au fost organizate de specialiști de renume. Dacă vorbim despre cifre, pe lângă cei 500 de participanți, tabăra terapeutică a găzduit peste o sută de specialiști din diverse domenii.

Tabăra terapeutică este un eveniment unic, organizat de MAA în mod regulat. Aceasta este o mare oportunitate pentru dependenți să se cunoască, să urmărească toate modificările care au apărut din cauza dependenței. De fapt, ei își recapătă identitatea. În plus, acest lucru a fost paralel cu tratamentul dependenței de droguri cu efect sportiv și de sănătate. Este greu să găsești cel puțin un eveniment similar la distanță pentru cei dependenți cu atât de multe activități: fotbal, polo pe apă, baschet, înot și altele.

Nu putem să nu menționăm efectul social, deoarece cea de a 14-a tabără terapeutică MAA este o asociație a oamenilor asemănători. Aici, dependenții se pot simți parte dintr-o comunitate de oameni care se confruntă cu aceeași nenorocire. Și ce poate fi mai puternic în tratamentul dependenților de droguri decât să se simtă ca o parte amișcării grandioase, care ajută la depășirea bolii într-o formă mai ușoară, și anume, la nivel psihologic.

Tratamentul dependenței nu este întotdeauna ușor. Cu toate acestea, atunci când împreună sunt oameni cu destine similare, cu probleme aproape identice și destine, ei recunosc dependența și devin invincibili. La urma urmei, recunoașterea și acceptarea bolii devine un pas important spre recuperare. Pacienții noștri de la CD “ADOMED” s-au întors din tabără plini de putere, motivație și entuziasm pentru noi realizări.