Tratamentul dependenței de Ecstasy

Drogul “de club” a devenit foarte popular la sfârșitul anilor 1990. Apoi, după exemplul vieții libertine și ușoare occidentale, așa-numitul tineret de aur a vrut să ia totul de la viață. “Comprimatul fericirii” – Ecstasy, duce la euforie instantanee. Dar pentru această iluzie a fericirii, mulți plătesc un preț prea mare – viața lor. Compoziția comprimatelor este interzisă în aproape toate țările lumii. Pericolul drogului constă în dependența rapidă de medicament, ca urmare, tratamentul dependenței de ecstasy este de lungă durată. Cunoscând acest lucru, comercianții abili oferă tinerilor așa-numita “ofertă”. Dar o pastilă mică este, de fapt, suficientă pentru a deveni dependent. Această plăcere teribilă a fost deja plătită cu mii de vieți.

Compoziție și efect asupra organismului

Astăzi, ecstasy reprezintă zeci de mii de tipuri diferite de compoziții narcotice. Acesta este un medicament sintetic compus dintr- un set de amfetamine, este METILENDIOXIMETAMFETAMINA-MDMA. Este sintetizat cu substanțe și stimulente, componenta principală fiind structura modificată a moleculelor de amfetamină. În exterior, substanțele vin comercializate într-o varietate de forme, cu simboluri și fiind embosate,  având diverse culori. Principalul pericol este efect negativ asupra conexiunilor neuronale care se formează în creier. După administrare, dependentul se simte foarte bine -o mare explozie de forță, bucurie, libertate, lipsă de temeri și complexe. El poate asigura pe oricine că este absolut fericit. În exterior, o persoană este similară cu cea extrem de activă și supraexcitată. Tinerii sunt impresionați de “pastilele fericirii” prin faptul că ele permit să uite de somn și de mâncare, oferă un sentiment de creștere și libertate totală de la anxietățile pământești. Dar euforia trece literalmente în câteva ore, iar starea de spirit extrem de plină de bucurie este înlocuită de disperare și depresie. O persoană devine dependentă de euforie. El trebuie să-și recapete starea anterioară a vieții active, un sentiment de fericire. Fără a înțelege iluzia unei dispoziții instantanee, un dependent poate da totul în căutarea unei alte doze.

Ruda dumneavoastrăta nu dorește să fie tratată?

Noi vă vom ajuta! Psihologii experimentați vor convinge cu atenție și tact persoana dumneavoastră apropiată să accepte ajutorul unui specialist și să devină sănătos.

Vom convinge parcurgerea procesului de reabilitare

Specialiștii clinicii noastre vor discuta cu ruda dumneavoastră și îl vor convinge să accepte ajutorul pentru a scăpa de dependență.

 • Metode excepționale psihologice
 • Fără violență!
97% de pacienți primesc ajutor!

Simptomele

Sub influența medicamentului, organismul suferă o suprasolicitare extremă. Ea are un efect asupra celulelor creierului, perturbând capacitatea de termoreglare. Simptome fizice:

 • dureri de cap;
 • transpirație crescută;
 • pupilele sunt foarte extinse;
 • inima funcționează cu tulburări;
 • pulsul este semnificativ mai rapid;
 • excitabilitate ușoară;
 • insomnie;
 • suprasolicitarea musculară și crampe.

Cu utilizarea constantă a substanței, medicii notează în pacient cele mai grave consecințe:

 • creșterea semnificativă a temperaturii corpului la maxim posibil;
 • supraexcitarea extremă a sistemului nervos;
 • patologii ale creierului;
 • probleme renale și eliminarea lichidelor din organism;
 • disfuncții a diferitelor sisteme de organe interne.

Toate simptomele sunt extrem de periculoase și pot duce la complicații grave și chiar la moarte.

Cum se tratează dependența de Ecstasy

„Pastilele fericirii” afectează semnificativ starea emoțională a unei persoane. Utilizarea de Ecstasy este însoțită de o mare apatie, dorința de a se sinucide. Dorința de a utiliza drogul este atât de puternică încât blochează literalmente conștiința dependentului, încât acesta încetează să mai gândească rațional.

Este important ca familia, practic, nu-l poate ajuta. În timpul următoarelor spasme, cei dragi nu știu cum să ajute pacientul. Pericolul bolii este că, în aproape orice moment, poate parveni moartea.

Singura modalitate de a vă ajuta este să consultați medici cu experiență. Specialiștii Institutului European de Dependență „Adomed” dețin o vastă experiență în ajutorarea dependenților de droguri. „Adomed” aplică cele mai bune metode europene și interne de tratare a dependenței de extazy.

Etapele tratamentului dependenței de ecstasy:

 1. Curățarea organismului. Detoxifierea, curățarea sângelui – primul ajutor pentru dependenți, medicii trebuie să elimine toate substanțele toxice.
 2. Ajutorul unui psiholog cu experiență. Se știe că dependențele la nivelul psihicului se manifestă mult mai puternic decât la nivelul organismului. Vă vom ajuta pe cei dragi în procesul de renunțare conștientă a utilizării de extasy.
 3. Examinarea generală a întregului organism. Este important să se stabilească ce organe au suferit de influența drogului, pentru a preveni pericolul pierderii funcționalității organismului.
 4. Revenirea la viața normală. Reabilitarea, recuperarea în societate, recăpătarea credinței în sine prin training-uri, sport, educație fizică.

Tratamentul este important în fiecare oră. Cu cât mai devreme vă veți înscrie la programul de reabilitare, cu atât șansele de recuperare rapidă și completă vor fi mai mari.

SPECIALIȘTII NOȘTRI

ZAICA VEACESLAV АLEXANDRU

Narcolog profesionist, medic superior
categoria de calificare în specialitate
Narcologie. 16 ani de experiență, 6 dintre ei în
terapie intensivă narcologică

Detalii…

GALEMBA VALERII DUMITRU

Doctor-narcolog de categorie Superioară

1996-2021 Director, medic șef la Centrul Medical „Salvarea Națiunilor” SRL

Detalii...

VARBAN IRINA TUDOR

PhD Doctor în educație

Psiholog – psihoterapeut

Specialist în hipnoză Ericksoniană

Profesor, Președinte al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din Moldova.

Detalii...

MERZLEACOVA ALEXANDRA VLADISLAV

Psiholog-consultant.

Psiholog cu experiență.

Autor și instructor de training-uri de Creștere personală.

Membru al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din Moldova.

Cercetător științific al Institutului de Cercetare de Fiziologie și Sanocreatologie.

Detalii…

Doriți să știți costul tratamentului?

Sunați specialistul nostru

Confidențialitatea consultării este garantată!