Puteți consuma alcool de Anul Nou, ziua de naștere sau alte sărbători; la petreceri sau după o zi grea de muncă pentru a vă relaxa, într-o companie zgomotoasă sau singuri. Dar este corect? Problema alcoolului datorită disponibilității sale interne este adesea subestimată. Puțini oameni știu că 3 milioane de oameni mor în fiecare an ca urmare a consumului de alcool, reprezentând 5,3% din toate decesele. Acest lucru se datorează faptului că persoanele care consumă alcool cel mai adesea nu recunosc că sunt dependente de băut și acest lucru, din păcate, le duce adesea la consecințe nedorite.

„Ei bine, să presupunem că uneori beau pentru a mă înveseli sau a mă relaxa. Ce e rău în asta ?! " – vei spune. Este necesar să înțelegem dacă există vreun pericol ce ar amenința sănătatea și viața. Sunt eu oare dependentent de alcool sau nu?

Problemele cu alcoolul încep atunci când aspectele biologice, mentale, sociale sau spirituale ale vieții dumneavoastră suferă din cauza consumului de alcool, precum și când alcoolul devine parte a acestuia. Din semnele alcoolismului, putem evidenția gândurile constante despre alcool, toleranța crescută, absorbția rapidă a alcoolului, consumul de alcool în singurătate, consumul de alcool ca remediu universal, cumpărarea alcoolului în rezervă, consumul neplanificat de alcool și pierderea memoriei momentului în care se termină un anumit chef în care se consumă alcool.

Pentru a afla sigur dacă: "Trebuie să renunțăm la alcool?" Răspundeți-vă sincer la câteva întrebări simple:

  • Ați avut vreodată probleme cu legea fiind în stare de ebrietate? Privarea de drepturi de a conduce mașina fiind în stare de ebrietate, petrecerea nopții într-un centru de detoxifiere, infracțiuni administrative sau penale comise în stare de ebrietate.
  • Ați avut probleme la locul de muncă din cauza alcoolului? Performanță redusă, scandaluri cu colegii, absenteismul din cauza alcoolului sau a mahmurelii.
  • Ați ratat vreodată întâlniri importante, evenimente, comenzi de la superiori sau întâlniri cu cei dragi de dragul alcoolului? Dacă consumul de alcool începe să domine toate celelalte activități, puteți vorbi despre începutul alcoolismului.

Ce este de făcut dacă problema persistă? Din fericire, există o cale de ieșire din această situație. Astăzi, există multe modalități de a trata alcoolismul, variind de la codificare și detoxifiere, terminând cu reabilitarea psihosocială. Uneori este necesară o abordare integrată. Specialiștii Centrului Narcologic ADOMED vă vor oferi cu plăcere o consultație gratuită și, dacă este necesar, vă vor ajuta să alegeți cea mai bună metodă de tratament.