Condimentul este un amestec pentru fumat comercializat sub forma unei plante medicinale ce este prelucrată cu substanță chimică. Narcologii clasifică unanim condimentele ca fiind un drog puternic, deoarece este un produs chimic și provoacă daune colosale și ireparabile sănătății mintale și fizice  persoanei.

Ce se întâmplă cu un fumător de condimente (spice)?

O persoană care fumează condimente pierde contactul cu realitatea. Sub influența drogului, el efectuează acțiuni iraționale, involuntare și similare: mersul în cerc, se lovește de obiecte, cade în convulsii și multe altele. Lucrul înfricoșător este că, în cazul unui fumător de condimente, se oprește instinctul de autopăstrare și, în același timp, nu simte durere.

Care sunt consecințele fumatului de condiment?

Condimentul are un efect foarte puternic asupra psihicului uman: memoria, inteligența, atenția și concentrarea se deteriorează, iar fumatul prelungit duce la demență. Sănătatea fizică a fumătorului prezintă, de asemenea, un risc constant. Condimentul are cel mai dăunător efect asupra plămânilor, ficatului, sistemului cardiovascular și reproductiv. Bărbații care folosesc condimente suferă de impotență, iar femeile care consumă acest drog pot deveni infertile; ciclul lor menstrual este perturbat și apare disfuncția hormonală. Condimentul are un efect puternic asupra creierului uman. Otrava chimică face ca capilarele să se îngusteze brusc, în urma cărora creierul încetează să mai fie saturat cu oxigen și, ca urmare, celulele creierului mor. Amintiți-vă, drogurile sunt întotdeauna periculoase, mai ales când vine vorba de o substanță atât de puternică precum „condimentul”. Lăsând situația fără control (fără să interveni), riscați ca aceasta se se dezvolte vertiginos și curând și va duce la consecințe grave!