Puțini ar susține că dependența de alcool este o problemă uriașă atât pentru consumatorii de alcool, cât și pentru membrii familiei lor. Codarea contra dependenței de alcool va ajuta întru rezolvarea acestei probleme. Metodele de codare diferă, dar, în general, tehnica se bazează pe efectul acestora asupra psihicului pacientului, provocând sentimente de indiferență și aversiune față de băuturile alcoolice. Sentimentul de frică care apare atunci când ne gândim la consecințele consumului de alcool este rezultatul unei codări bine elaborate. Pentru a obține un rezultat pozitiv, specialiștii desfășoară o muncă complexă și îndelungată.

Esența și tipurile procedurii

Codarea contra dependenței de alcool, în primul rând, se bazează pe sugestia către pacient că chiar și o înghițitură de alcool va duce la consecințe grave și nefaste. Codarea este imposibilă fără consimțământul personal al pacientului și cel puțin o motivație minimă din partea acestuia

Codarea se efectuează folosind următoarele tehnici:

 • Autosugestie sau sugestie, care implică reprogramarea unei persoane dependente. Specialistul transformă fără probleme pacientul din poziția de „alcoolic înrăit” într-un „convins antialcoolic”.
 • Tratamentul stresului emoțional, în care sunt evocate sentimente negative și pozitive evidente, ținând cont de problema existentă, cu prelucrarea lor ulterioară.
 • Terapie reflexă condiționată, utilizând factori iritanți activi tactili, acustici și vizuali simultan cu gustul, mirosul și tipul de alcool.

Prețul pentru codarea contra consmului ded alcool în Chișinău diferă și depinde de tipul de tratament ales, dintre care principalele sunt:

 • blocaj medicamentos cu introducerea medicamentelor speciale;
 • laser;
 • metoda Dovjenko cu utilizarea hipnozei

Încrederea față de un specialist din partea pacientului este o componentă importantă a codării contra consumului de alcool cu succes. Sarcina terapeutului este de a transmite dependentului de alcool esența tratamentului și modul în care acesta afectează psihicul.

Indicații și contraindicații

Decizia de a fi codat contra consumului de alcool nu ar trebui să fie spontană, este necesar să se acorde suport moral, deoarece acesta este încă un test serios pentru corpul și psihicul pacientului. În majoritatea cazurilor, codarea este deja utilizată pentru alcoolicii experimentați care se află în ultima etapă a bolii. Tratamentul este, de asemenea, prezentat pentru consumatorii de alcool excesivi, care singuri nu pot refuza încă o dată un pahar în companie sau aflându-se în singurătate deplină.

Codarea este o metodă de tratament serios, înainte de a începe tratamentul, este important să fie examinat organismul și să fie efectuate toate analizele necesare. Terapia poate fi amânată sau deloc efectuată dacă sunt prezente următoarele simptome:

 • prezența unor boli grave ale sistemului urinar;
 • tulburări psihice;
 • boala coronariană sau hipertensiunea;
 • curs acut de ciroză, hepatită sau disfuncții hepatice;
 • sarcina;
 • disfuncție a glandei tiroide sau a pancreasului.

Dacă este necesară codarea unui pacient ce e un consumator de alcool înrăit, trebuie efectuată mai întâi o detoxifiere profesională. Tratamentul trebuie efectuat când pacientul se află în stare sobră, corpul nu trebuie să conțină toxine reziduale din consumul de alcool.

Codarea contra alcoolismului în Chișinău este realizată de o echipă de profesioniști care oferă pacientului nu numai tratamentul necesar, ci și asistență. Se efectuează munca individuală cu fiecare pacient, este posibil să se utilizeze terapia combinată cu recomandarea medicamentelor în combinație cu alte metode de codare.